Horia


Totul a început acum mulţi ani, când a atins prima dată clapele pianului… şi de atunci se află într-o continuă călătorie.

După ce începutul a fost făcut prin intermediul pianului, instrument pe care l-a studiat şi la Liceul de Artă Suceava (clasele I-VIII), a descoperit chitara şi posibilitatea de a face şi un gen de muzica diferit de stilul cult. În prima fază doar la nivel de divertisment, situaţia s-a schimbat odată cu trupa Odyssey, alături de care a activat începând cu anul 2001 (chitara, backing-vocals). Ulterior, alături de alţi instrumentişti şi solişti, a susţinut numeroase concerte în Suceava şi în ţară, ca solist vocal, chitarist, bassist, clăpar şi tobar.

Un alt capitol important pentru activitatea sa muzicală este trupa Ceilalţi, din care face parte încă de la fondarea acesteia, în anul 2005. Prezenta sa alături de Ceilalţi (creTzu, Vikloth şi Boogie) nu a fost întâmplătoare, Horia avand deja o exeprienţă de caţiva ani în Hip-Hop. Alături de ei a participat la realizarea celor două albume ale trupei: (2006) 89 şi (2007) Se anunţă soare. De asemenea, a participat şi la alte proiecte individuale ale lor sau ale altor artişti de gen.

În perioada decembrie 2005 – iulie 2006 a făcut parte din cover-band-ul The Light Fantastic (Bucureşti) alături de care a susţinut mai mult de 100 de cântări în cluburi din Bucureşti, ocupând posturi diferite (chitară, bass, backing vocals), cunoscând şi având ocazia să cânte cu instrumentişti şi vocali valoroşi, din ţară şi nu numai.

În august 2006 s-a alăturat trupei Evo (Bucureşti) alături de care a avut o activitate intensă, până în februarie 2008. Au fost prezenţi în cadrul (2007) Stufstock 5, (2007) Hard as a rock şi alte evenimente unde au cântat alături de trupe cum ar fi Iris, Timpuri Noi sau Raza. Au realizat EP–ul independent Departe de nori (lansat în Club B52 Bucureşti în noiembrie 2007) alături de videoclipul piesei Departe de nori, material ce s-a bucurat de o promovare foarte bună în media din România.

În februarie 2008 a decis să realizeze singur un proiect muzical. Aşa a apărut maxi-single-ul Never forget lansat în iunie 2008, un material independent, un produs în totalitate Horia, care anunţă primul album, ce trebuia lansat la sfârşitul anului 2008. Pe acest matrial a avut ocazia să lucrez cu DJ Skid (Ad Literam / Da Hood).

Scrieți un comentariu